tabletki dobiera lekarz indywidualnie i nie mozna ich spbie nawzajem polecac. Cos co jest dobre dla jednej bedzie kiepskie dla drugiej. Po to robi sie odp badania i wywiad przed wypisaniem recepty.
ja osobiście używam tabletek cilest, jestem z nich bardzo zadowolona,ale każdy organizm inaczej reaguje i to indywidualna sprawa jak już zresztą pisane było wyżej :), pozdrawiam.
A co wy tak z tą antykoncepcją wyjeżdżacie .Trzeba się kochać i rozmnażać , a nie żeby przyrost naturalny był niższy od ilości zgonów Takim sposobem to niedługo nasze społeczeństwo będzie społeczeństwem starych babek i starych dziadów, bez wnuków :mrgreen:za moich czasów to bocian każdej wiosny jakiegoś bachora podrzucił, żeby później na nas emerytów zarabiał
Trzeba się kochać i rozmnażać , a nie żeby przyrost naturalny był niższy od ilości zgonów
Zeby sie mnozyc trzeba miec ku temu warunki, zrobic bachorka to nie problem, gorzej z zapewnieniem mu godziwych warunków a z tym w naszym kraju jest różnie.
Poza tym celem uprawiania seksu nie jest tylko rozmnażanie a takze przyjemnosc, bliskosc z drugą osobą itd. a antykoncepcja nie zapobiega tylko zajsciu w ciaze ale także np. wielu chorobom.
Nie mam tez zamiaru robic sobie dziecko tylko po to żeby jakiemus emerytowi zapewnic za jakis czas wypłatę co miesiąc
Zajście w ciążę powinna poprzedzic poważna rozmowa na ten temat z partnerem i przemyslenie wszystkich za i przeciw, tak aby dziecko czuło sie kochane a nie bylo traktowane jako 5 kolo u wozu, takich mamy juz i tak dostatek...
hm jeżeli chodzi o dzieci to TAK,ale nie w wieku 17 lat ;]
A czemu nie , nasze prababki w wieku 17-stu latek miały już niezłą gromadkę do wychowania w dzisiejszych czasach, gdy przeżywamy niż demograficzny myślę ,że 17-sto letnie mamuśki świetnie by podniosły wskaźnik przyrostu
Nie wiem skad wzielas te dane ale z tego co mnie uczono to kiedys mlodziez czekala z inicjacją duzo dłuzej niz obecnie, rzadziej tez byl praktykowany seks przed ślubem a co dopiero posiadanie dzieci w wieku 15 czy 17 lat.
Wątpie zeby pomysl o zachodzeniu w ciaze dzieci w takim wieku byl najlepszy i to nie tylko ze wzgledu na niedojrzalosc psychiczna takich ludzi.
Słuchajcie, a można brać tabletki odchudzajace jak sie bierze tabletki antykoncepcyjne? bo ja stosuje Formoline, a chce teraz też zacząć brać antykoncepcyjne??
Alfa Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 38
Wysłany: 2008-07-15, 10:38
Wiesz co, chyba nie ma przeciwskazań, bo czytałam, że Formoline są pochodzenia naturalnego i nie ingerują w organizm, ale dla pewności to może zapytaj ginekologa?
z tego co wiem to Formoline można przyjmować jak się bierze tabletki antykoncepcyjne, trzeba jednak pamiętać, żeby zachować odstęp czasowy przynajmniej 4 godziny od momentu w którym bierzesz tabletke antykoncepcyjną :) powodzonka
-jestem niesystematyczna i pewnie bym zapominała o nich
- za dużo się naczytałam o pigułkach i to złych rzeczy więc mnie zniechęciło
- mam spirale i jestem z niej zadowolona