BABSKIE.PL - Forum dla Kobiet Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Ocieplanie klimatu
Autor Wiadomość
petarda

Wysłany: 2007-04-29, 16:48   Ocieplanie klimatu

Ocieplanie klimatu to czyja wina :?: Są tacy którzy twierdzą ,że to nie jest wina działalności człowieka, a warunków naturalnych , przecież w przeszłości też były różne anomalie pogodowe i różne kataklizmy nasza Ziemia z tego powodu przeżywała , a środowisko naturalne nie było tak zanieczyszczone, żeby miało wpływ na takie zjawiska , jak to się teraz twiedzi :?:

dewotka 

Wysłany: 2007-04-29, 22:53   

To wina komunistów !!!

petarda

Wysłany: 2007-04-30, 19:39   

A toś mnie uspokoiła ,bo już myślałam ,że koniec świata się zbliża i spełniają sie te wielkie proroctwa, ale jeżeli to tylko komuniści , to nie ma co panikować :mrgreen:

Monika_B

Wysłany: 2007-04-30, 23:17   

Ocieplenie to fakt, juz teraz notuje sie wzrost temparatiry o iles tam stopni w porownaniu z poprzednimi latami i wg. naukowcow w koncu zaczna te lody na Antarktydzie coraz szybciej topniec i duze kawalki ziemi moga sie znalezc pod woda...
Kto wie, moze ze 200 lat wiekszosc ludzkosci bedzie mieszkala pod wodą... ?
A wina ? nasza oczywiscie, przemysl prodkuje coraz wiecej i towarzysza temu takie efekty uboczne jak widac, zanieczyszczenie, ocieplenie klimatu. Chyba nie da sie tego zachamowac...

dewotka 

Wysłany: 2007-05-01, 06:30   

Machina ruszyła i nikt jej nie zatrzyma.Zahamuje ! :)
Dziury ozonowej nie załatamy.W czyim interesie byłoby pozamykanie najgorszych trucicieli świata ?
Kapitalistów ? O nie !
Tu się liczy kasa a nie ZIEMIA. :evil:

petarda

Wysłany: 2007-05-01, 19:40   

Ale poszukajmy też korzyści z tego ocieplenia, przecież jaka to oszczędność na ogrzewaniu , nie trzeba ciepłych ubrań ani butów, to ile to już kasy w kieszeni zostaje :-D a jeszcze jak zaczniemy uprawiać pomarańcze i kokosy to już korzyści przebiją wszelkie straty :-D

dewotka 

Wysłany: 2007-05-02, 06:35   

Uwazajcie tylko,aby promienie ultra nie wypaliły umysłów,taki pożytek bedzie !!! :-)

Kalia

Wysłany: 2007-10-16, 13:03   

klimat bedzie sie ocieplal i to bedzie dla nas niedobre , dzieja sie juz u nas przedziwne anomalia wiec co bedzie za 10 lat??? chyba zaczelam wierzyc w koniec swiata..

Alfa 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-09-12, 12:15   

:?: skoro mowa o ociepleniu klimatu, to ja tak może wyskoczę jak filip z konopi, ale może akurat któraś z Was mi pomoże :) Miałyście do czynienia kiedyś z klimatyzacją?Może macie w domu? Moj mąz uparł sie ostatnio zeby kupic do domu klime, sama nie wiem c o tym mam myśleć...

agika 

Wysłany: 2008-09-21, 20:32   

Alfa ja ja mam klimatyzacje od 2 lat i powiem ci szczerze,że też jej nie chciałam ale tylko na wygląd salonu nie chciałam mieć tego na ścianie, ale teraz nie wiem jak bym bez tego wytrzymała :mrgreen:

co do ocieplenia klimatu to powiem szczerze ,że aż strach pomyśleć co to dalej będzie chociaż patrząc na te ostatnie dni września to coś mi tu nie pasuje 8-)

na razie to nie zauważyłam w Polsce było goręcej niż było kiedyś , za dziecka pamiętam ,że okres wakacyjny był naprawdę bardzo cieplutki a teraz teraz to tylko zauważyłam że nie mamy jesieni tylko od razu zimę i nie mamy wiosny tylko lato :roll:

Alfa 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2008-09-26, 11:48   

dzieki za info :) a możesz mi napisac jaka Ty masz konkretnie?

Odpowiedz do tematu