BABSKIE.PL - Forum dla Kobiet Strona Główna

Poprzedni temat :: Następny temat
Mundury
Autor Wiadomość
petarda

Wysłany: 2007-04-12, 21:03   Mundury

Czy juz zaopatrzyłyście się w mundurki? Właśnie Sejm wylansował modę długoterminową , będzie obowiązywac przez dziesięć miesięcy w każdym roku , tylko żeby krawcy nadążyli za popytem :mrgreen:

Saiida 
Happy Muslim

Wysłany: 2007-04-20, 20:37   

Witam. :-) Mnie na szczescie w gimnazjum juz nie bedzie, kiedy wprowadza mundurki. Ale w liceum, do ktorego sie wybieram, slyszalam, ze mundurki maja zaczac obowiazywac od przyszlego nowego roku szkolnego. :-/

anq 
nuuuuda:(

Wysłany: 2007-04-21, 21:06   

moim zdaniem pomysł dodry ale pod warunkiem ze beda one darmowe i dobrej jakosci .. a to raczej mało prawdopodobne..

petarda

Wysłany: 2007-04-21, 21:24   

Jakość może być dobra , ale projektu napewno nie Versace

_mela_ 

Wysłany: 2007-11-10, 19:42   

Jeśli chodzi o mnie to uważam, że mundurki nie są złym pomysłem. Na pierwszy ''rzut oka'' bardzo dużo osób zaczęło narzekać, ja także zaliczałam się do nich choć mnie ten temat zupełnie nie dotyczy bo z gimnazjum wyszłam parę lat temu.

Mundurki - brzmi groźnie ale wcale groźne być one nie muszą, oczywiście kiedy nie będą przesadzone. Uważam że kiedy na szkolny mundurek ma się składać koszulka polo i bluza bądź sweter czy kamizelka to dlaczego nie ? Mundurki na pewno pomogą zatuszować różnice finansowe rodziców dzieci uczęszczających do szkół publicznych. Bo rozbieżności budżetowe czasem są na prawdę ogromne, a po co sprawiać dzieciom przykrości typu "Popatrz jaką ja mam fajną, firmową bluzę ... itd" jeśli w szkole można w miarę ujednolicić wygląd dzieci.

A poza tym w np. w USA każda szkoła ma inny kolor mundurka dla uczniów tamtych szkół nosić mundurek to chluba, pewność siebie, wręcz reklama szkoły do której uczęszczają. Nie rozumiem więc dlaczego u nas w Polsce nie mogło by być podobnie. Uważam że nie jest to zły pomysł, wręcz jestem zdania że ten pomysł jest dobry.

Mundurki zostały obowiązkowo wprowadzone do Gimnazjów. Ostatnio się jednak dowiedziałam, że w dwóch częstochowskich liceach - "Słowackim" i bodajże w "Norwidzie" także i to jeszcze w tym roku mundurki mają zostać wprowadzone, mało tego na pomysł ten wpadli sami uczniowie.

Pozdrawiam.

Monika_B

Wysłany: 2007-11-17, 21:14   

Przyszla nowa władza wiec moze i mundurki znikną :-)

klusia 

Wysłany: 2008-01-14, 03:23   

Co to za mundurki- u mojego brata sa kamizelki, a niby zadaniem uniformow bylo ujedloicenie wygladu uczniow... Spod kamizelki wystaja kolorowe bluzy, markowe spodnie. Dla mnie ta idea byla i jest nonsensem. Jesli mudurek to od góry do dołu:)

Odpowiedz do tematu