Nie sądzę by to miało jakiś związek z samotnością , raczej ktoś chce się podzielić z innymi swoimi przemyśleniami , przeżyciami czy spostrzeżeniami . Lubię poczytać blogi TUTAJ często wpadam ,ciekawa lekturka Czasem wpadam na bloga Wiśniewskich , ale to tylko dlatego,że nie lubię tego pajaca, swojego bloga nie piszę i nie sądzę bym kiedyś napisała
Jeśli chodzi o mnie to uważam że blog nie jest ucieczką od samotności, ani nie jest pisany z powodu samotności. Może bardziej z powodu niezrozumienia do końca przez najbliższych, ale tego także nie jestem pewna. Blog chyba można porównać do forum, choćby tego naszego. Piszemy po to by podzielić się z innymi naszymi spostrzeżeniami, aby zadać pytania i uzyskać informacje na interesujący nas temat. Ja osobiście kiedyś, bardzo dawno temu starałam się ''prowadzić'' blog. ale jakoś mi to nie wyszło - chyba z braku czasu bądź z niedbalstwa, a dziś od czasu do czasu wpadam na różne przypadkowe blogi i trochę sobie poczytam ,a nie powiem czasem można znaleźć ciekawe rzeczy i dowiedzieć się czegoś co nas zaskoczy bądź utwierdzi w przekonaniach.
Wysłany: 2008-11-21, 16:09
Ja myślę, że blog jest swego rodzaju pamiętnikiem, ludzie piszą co myślą, co się wydarzyło w ich życiu itd.
Osobiście nie piszę żadnego bloga ani też nie czytam blogów Jakoś mnie to nie interesuje
to potrzeba wygadania się, są ludzie którzy piszą do poduszki a inni piszą bloga, ci co piszą bloga potrzebują akceptacji, pochwały, miłego słowa, albo lubią innych wkurzać i sprawia im przyjemność jak ludzie w komentarzach się denerwują
inni umieszczają swoje zdjęcia na fotce i też czekają na pochwały dla swej urody, a inni na naszej klasie umieszczają zdjęcia ze swoich ślubów, ze swoimi samochodami, żeby się pochwalić jak to im się w życiu dobrze ułożyło
Każdy potrzebuje akceptacji, przyjacielskiego poklepania po plecach, a w necie można się pokazać w miarę anonimowo i podbudować swoją samoocenę
ja nie piszę bloga ale np na forum umieszczam zdjęcia swoich wypieków